Celozrnné špagety s mandlemi, cibulkou a bylinkami

O víkendu jsme byli u mého muže a já jsem u něj objevila špagetovou kuchařku. A kupodivu je v ní odhadem čtvrtina až třetina receptů veganských. A krom toho, že jsme okamžitě dostali chuť na špagety, jsem si říkala, že tím udělám radost Markovi, který je na špagetách závislý. Takže bych řekla, že se tady teď budou takovéhle recepty objevovat častěji.
Celozrnné špagety s mandlemi, cibulkou a bylinkami
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 250g celozrnných špaget
  2. 2 cibule
  3. 3-4 lžíce oleje
  4. 1/2 hrnku mandlí
  5. 3 stroužky česneku
  6. hrst čerstvé bazalky
  7. hrst čerstvé petrželky
  8. pepř
  9. sůl
Postup
  1. Neloupané mandle zalijeme horkou vodou a necháme pár minut odstát. Poté přidáme studenou vodu, abychom je mohli vyndavat, a oloupeme je. Nakonec je nahrubo nasekáme. Pokud mandle oloupané již koupíme, stejně je namočíme, aby se lépe krájely a "neutíkaly".
  2. Do osolené vroucí vody vložíme špagety a vaříme po dobu uvedenou na obalu nebo dokud nejsou na zkus. Necháme je okapat.
  3. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme olej a přidáme cibuli. Když začne zlátnout, přidáme nasekané mandle a opepříme. Necháme cibuli zhnědnout a mandle opéct, asi minutu před koncem přidáme česnek. Promícháme s uvařenými špagetami.
  4. Bazalku a petrželku nasekáme a posypeme jimi hotové špagety.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..