Včera byly v Café na půl cesty veganské hody. A já jsem byla u toho. Tímto děkuji všem, kteří se u mě zastavili, něco si koupili nebo jen pokecali. A pokud někoho zaujaly moje podzimně laděné cupcaky z čokolády a dýně, tady je recept.
Čokoládovodýňové cupcakes
2017-09-15 16:55:39
Suroviny
- 100g hořké čokolády
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/4 hrnku rostlinného mléka
- 1/8 hrnku oleje
- 1/2 hrnku dýňového pyré
- 1/2 hrnku cukru
- 1/4 hrnku kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce cukru
- 1 hrnek dýňového pyré
- 150g silken tofu
- dýňová semínka na posypání
Postup
- Dýni hokkaido rozkrojíme, zbavíme semínek a dáme péct do trouby, aby změkla. Po vyndání z trouby ji rozkrájíme na menší kusy a tyčovým mixerem ji rozmixujeme na pyré.
- V míse si smícháme hladkou mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva. Do hrnce vlijeme rostlinné mléko a olej a nalámeme čokoládu a vaříme, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak ji vlijeme do mísy k suchým ingrediencím, přidáme dýňové pyré a zamícháme.
- Vzniklé těsto lijeme do muffinových formiček a plníme ze 3/4. Pečeme na 180°C cca 20 minut.
- V jiné míse rozmixujeme dýňové pyré se silken tofu a cukrem. Po vychladnutí muffinů pomocí zdobičky (případně lžičky) muffiny ozdobíme a posypeme semínky.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
ty vypadají luxusně:) moje pukusy s dýní dopadly vždycky poměrně katastrofálně, ale tyhle cupcakes vypadají dost lákavě, že to asi zkusím znova:)
Já mám s dýní nejlepší zkušenost s polévkou a sladkostmi, na to je jako dělaná. Taky to záleží na druhu dýně, za sebe mám nejlepší zkušenosti s hokkaido a máslovou dýní.
Vypadají skvěle, hned jak budou mít na trhu dýni, jdu do nich!
Trhy už jsou jich plné, takže při první příležitosti doporučuju 😉