Suroviny
Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme na plech vymazaný 3 lžícemi oleje a dáme péct, dokud nejsou brambory dokřupova opečené.
Na zbylé lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule zezlátne, přidáme na plátky nakrájené žampiony a orestujeme dohněda. Osolíme a dáme stranou.
V hrnci ohřejeme vývar, přidáme ¾ opečených brambor, lahůdkové droždí a rozmixujeme dohladka.
Polévku nalijeme do misek, posypeme čerstvým nasekaným koriandrem, pečenými bramborami a žampiony.
Ingredients
Directions
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme na plech vymazaný 3 lžícemi oleje a dáme péct, dokud nejsou brambory dokřupova opečené.
Na zbylé lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule zezlátne, přidáme na plátky nakrájené žampiony a orestujeme dohněda. Osolíme a dáme stranou.
V hrnci ohřejeme vývar, přidáme ¾ opečených brambor, lahůdkové droždí a rozmixujeme dohladka.
Polévku nalijeme do misek, posypeme čerstvým nasekaným koriandrem, pečenými bramborami a žampiony.