Ovocné kynuté knedlíky

Taková klasická česká naprosto výborná prasárna – kynuté ovocné knedlíky. Ale na druhou stranu jsem to brala jako výzvu, kynuté ovocné knedlíky jsem nikdy nedělala, tak proč to alespoň jednou v životě nezkusit. Na farmářských trzích jsme sehnali krásné čerstvé jahody, meruňky a třešně. To si zkrátka o knedlíky říkalo, nemám pravdu?
 
Ovocné kynuté knedlíky
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 500g polohrubé mouky
  2. 15g kvasnic
  3. 1 lžíce agávového sirupu
  4. 300ml rostlinného mléka
  5. špetka soli
  6. 350-400g ovoce
  7. agávový sirup
  8. rostlinná smetana
  9. skořice
Postup
  1. Do poloviny vlažného mléka přidáme sirup a nadrobíme kvasnice. Necháme vzejít kvásek (cca 15 minut).
  2. K mouce přidáme mléko, kvásek a špetku soli a vypracujeme vařečkou (ze začátku můžete použít ruce) těsto, které by nemělo lepit. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme přibližně 30 minut kynout na teplém místě.
  3. Z nakynutého těsta odebíráme kuličky o průměru asi 5cm, vytvoříme z nich placky a obalíme jimi ovoce. Každý knedlík poválíme mezi rukama, abychom vytvořili kuličku. Pokud vám těsto přeci jen lepí, vezměte si trochu mouky do ruky a pomozte si při tvarování kuliček.
  4. Dáme vařit vodu do velkého hrnce. Do vroucí vody vkládáme knedlíky, stáhneme oheň, překryjeme poklicí a necháme vařit knedlíky asi 8 minut.
  5. Po vyjmutí knedlíky propíchneme špejlí, aby se nesrazily.
  6. Na talíři knedlíky polijte rostlinnou smetanou, agávovým sirupem a posypte skořicí. Můžete přidat nadrobené silken tofu nebo jiný sirup dle chuti.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
  1. Bohužel si to už nepamatuji, přeci jen je to už rok. Ale odhaduji to tak na 4 porce, možná o něco víc, podle typu strávníků 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *