Knedlo zelo seitan

Nemám úplně ve zvyku předělávat běžné recepty do veganské verze, ale jednou za čas to nemůže ničemu uškodit. Asi seitanovým „masem“ nepřesvědčíte zarytého masojedlíka, že je veganství super, ale pokud už vegani (nebo vegetariáni) jste a máte na nějakou tu českou klasiku chuť, rozhodně doporučuji tohle vyzkoušet. 
Knedlo zelo seitan
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 150g brambor
  2. 4 rohlíky
  3. 1/2 hrnku zelené části jarní cibulky
  4. 1/2 hrnku roslinného mléka
  5. 75g hrubé mouky
  6. 1/2 lžičky soli
  7. olej
  8. 1 větší cibule
  9. 250g kysaného zelí
  10. 1 lžíce cukru
  11. 1/2 hrnku vody
  12. olej
  13. 250g seitanu
  14. 1/2 hrnku oleje
  15. 1 lžička libečku
  16. 1 lžička pažitky
  17. 1 lžička petrželky
  18. 1 lžička soli
  19. pepř
Postup
  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu vychladnout. Rohlíky nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi nebo v troubě. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku, sůl a nakrájenou jarní cibulku a promícháme. Pak přilijeme rostlinné mléko a prohněteme, dokud nedostaneme kompaktní hmotu. Vezmeme 2 hrnky, které se nebudou nahoře zužovat (což je sice samozřejmé, ale pro jistotu to sem napíši, kdyby měl někdo náhodou den blbec), vymažeme je trochou oleje a naplníme knedlíkovým těstem. Těsto řádně upěchujeme, aby se při vyklápění nerozpadly.
  2. Do hrnce dáme vařit trochu vody (stačí pár centimetrů, knedlíky se vaří v páře) a máme-li pařáček, dáme ho do hrnce (není to ale nezbytně nutné, jde to i bez něj). Vložíme hrnky s knedlíky, přiklopíme poklicí a vaříme 25 až 30 minut.
  3. Příborový nůž vložíme mezi knedlík a hrnek a objedeme jím celý knedlík. Pak hrnek otočíme a vyklopíme (možná budete muset do hrnku párkrát praštit nebo si pomoci nožem). Pak už jen nakrájíme knedlík na plátky.
  4. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Když zezlátne, přidáme pokrájené kysané zelí (nejlépe od maminky, ale v případě nouze postačí i kupované), vodu a cukr a necháme 15 minut vařit, aby zelí trochu změklo.
  5. Seitan si můžete buď koupit v obchodě, nebo si ho vyrobit doma. Seitan naložíme přes noc do směsi oleje s bylinkami.
  6. Druhý den přendáme seitan i s marinádou do pekáčku. Dáme ho péct do trouby na cca 200°C (odhaduji, mám troubu plynovou) na 20 - 30 minut, podle toho, jak moc vypečený seitan chceme.
  7. No a nakonec už jen vše dáme na talíř a užíváme si.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
 
 
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..