Barborčina rebarborová

Od sousedky z chalupy jsem dostala rebarboru. A protože maminka dělala marmeládu, rozhodla jsem se, že si ji na zkoušku udělám taky. Jen o něco zdravější. A protože marmelády moc nesním a navíc jsem to chtěla spíš jen zkusit, udělala jsem ji jen z velmi malého množství. Vy však můžete množství rebarbory zvětšovat tak dlouho, dokud se vám vejde do hrnce. A dokud vám budou stačit peníze na agávový sirup samozřejmě.
Barborčina rebarborová marmeláda
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 250g oloupané rebarbory
  2. 150ml vody
  3. 7 lžic agávového sirupu
  4. 1/2 lžičky agaru
Postup
  1. Vymyjeme nějaké dvě pěkné malé skleničky (nebo jednu větší), osušíme a necháme pořádně vyschnout.
  2. Z rebarbory odstraníme slupku a nakrájíme je na drobné kousky. Spaříme ji horkou vodou (prý proto, aby pustila kyselost a pak by se měla procukrovat, ale my cukr používat nebudeme). Přesypeme do hrnce a přilijeme vodu. Osladíme agávovým sirupem a vaříme přibližně 20 minut. Ochutnáme, jestli se nám zdá dostatečně sladká, případně můžeme přidat sirup (rebarbora je hodně kyselá, ale s tímto množstvím se mi poměr kyselosti vůči sladkosti zdál naprosto vyhovující). Přisypeme agar a vaříme ještě další 2 minuty. Vypneme sporák a lžící naplníme skleničky. Čistou utěrkou otřeme okraj skleničky, dáme víčko a pořádně utáhneme. Otočíme dnem vzhůru.
  3. Pokud máte stejně bídnou spotřebu marmelády jako já, doporučuji použít skutečně co nejmenší sklenice, kvůli chybějícím konzervantům vám ani v lednici příliš dlouho nevydrží. Na druhou stranu chuť a vědomí, že v tom není ani známka cukru a jiných nesmyslů, mi přijdou jako dostatečný důvod k tomu, aby vyvážily tuhle drobnou nepříjemnost.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..