Suroviny
Postup
Vymyjeme nějaké dvě pěkné malé skleničky (nebo jednu větší), osušíme a necháme pořádně vyschnout.
Z rebarbory odstraníme slupku a nakrájíme je na drobné kousky. Spaříme ji horkou vodou . Přesypeme do hrnce a přilijeme vodu. Osladíme agávovým sirupem a vaříme přibližně 20 minut. Ochutnáme, jestli se nám zdá dostatečně sladká, případně můžeme přidat sirup (rebarbora je hodně kyselá, ale s tímto množstvím se mi poměr kyselosti vůči sladkosti zdál naprosto vyhovující).
Přisypeme agar a vaříme ještě další 2 minuty. Vypneme sporák a lžící naplníme skleničky. Čistou utěrkou otřeme okraj skleničky, dáme víčko a pořádně utáhneme. Otočíme dnem vzhůru.
Pokud máte stejně bídnou spotřebu marmelády jako já, doporučuji použít skutečně co nejmenší sklenice, kvůli chybějícím konzervantům vám ani v lednici příliš dlouho nevydrží.

Ingredients
Directions
Vymyjeme nějaké dvě pěkné malé skleničky (nebo jednu větší), osušíme a necháme pořádně vyschnout.
Z rebarbory odstraníme slupku a nakrájíme je na drobné kousky. Spaříme ji horkou vodou . Přesypeme do hrnce a přilijeme vodu. Osladíme agávovým sirupem a vaříme přibližně 20 minut. Ochutnáme, jestli se nám zdá dostatečně sladká, případně můžeme přidat sirup (rebarbora je hodně kyselá, ale s tímto množstvím se mi poměr kyselosti vůči sladkosti zdál naprosto vyhovující).
Přisypeme agar a vaříme ještě další 2 minuty. Vypneme sporák a lžící naplníme skleničky. Čistou utěrkou otřeme okraj skleničky, dáme víčko a pořádně utáhneme. Otočíme dnem vzhůru.
Pokud máte stejně bídnou spotřebu marmelády jako já, doporučuji použít skutečně co nejmenší sklenice, kvůli chybějícím konzervantům vám ani v lednici příliš dlouho nevydrží.