Nevajíčková pomazánka

Nejsem zrovna příznivcem svátků, ať už se jedná o Velikonoce, Vánoce nebo cokoliv jiného, které pro mě nemají žádný význam, ale vymýšlet alternativy ke klasickým svátečním receptům je občas zábavné. A co by to bylo za Velikonoce bez vajíčkové pomazánky? Tahle má navíc výhodu, že si jí můžete udělat jen tolik, na kolik máte chuť, a nepoleze vám i ušima jen proto, že je třeba zpracovat všechna ta vykoledovaná vajíčka.
Za inspiraci děkuji restauraci Plevel.
Skoro-vajíčková pomazánka
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 1/2 balení tofu natural
  2. 2 lžíce rostlinného margarínu
  3. 2 lžíce plnotučné hořčice
  4. 2 lžíce sójového mléka
  5. 1 lžička kurkumy
  6. 1 lžička černé soli
  7. 3 lžičky lahůdkového droždí
  8. hrst petrželky
  9. pepř
Postup
  1. Tofu nastrouháme nahrubo a opatrně ho smícháme s margarínem. Pak přidáme hořčici a mléko a dochutíme solí, pepřem, kurkumou, pažitkou a lahůdkovým droždím. Dobře promícháme a podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.
http://veganfoodporn.faitova.cz/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *