Kulajda trochu netradičně

Já vím, že recept na kulajdu už tady je, ale chtěla jsem vyzkoušet, jak tahle česká klasika bude fungovat s trochu neklasickými ingrediencemi. A musím říct, že funguje naprosto obstojně. Takže pokud nemáte možnost udělat si kulajdu ze směsi lesních hub, zkuste sáhnout po shiitake a jidášově uchu. A místo smetany zkuste kokosové mléko. A pak už si jen spokojeně pomlaskávejte.
Exotická kulajda
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 1,25l vody
  2. 2 středně velké brambory
  3. 1 hrnek sušených shiitake a jidášova ucha
  4. 1 lžíce umeocta
  5. 200ml kokosového mléka
  6. 1 kostka zeleninového bujonu
  7. sůl
  8. pepř
  9. kmín
  10. hrst čerstvého kopru
Postup
  1. Houby zalijeme horkou vodou a necháme je alespoň hodinu namočené.
  2. Oloupeme brambory a nakrájíme, dáme vařit do osolené vody. Přidáme namočené a pokrájené houby, zeleninový bujon, umeocet, kmín a pepř. Uvařené brambory rozmačkáme a přilijeme kokosové mléko. Necháme prohřát, vypneme sporák a přidáme kopr.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *