Čočkový salát s houbami a opečenými brambory

Milí a drazí, mám pro koho vařit. Tak si to užívám. Pro vás by to mohlo znamenat, že se tady teď budou recepty zřejmě objevovat zase častěji. Tak si to užívejte taky, dokud to jde.

Čočkový salát s houbami a opečenými brambory
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 2-3 velké brambory
  2. 3/4 hrnku čočky
  3. 2 hrnky na plátky nakrájené směsy hub (žampiony a shiitake)
  4. šťáva z 1/2 limetky
  5. 2 červené cibule
  6. sůl
  7. pepř
  8. olivový olej
  9. hrst čerstvého kopru
  10. hrst čerstvé petrželky
  11. čerstvý špenát
Postup
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme nadrobno a uvaříme v osolené vodě doměkka. Když jsou měkké, opečeme je na olivovém oleji. Do opečených brambor přidáme čerstvou petrželku.
  2. Čočku necháme alespoň hodinu namočit a pak ji uvaříme se dvěma hrnky vody, trochou soli a šťávou s limetky. Pokud by voda došla, ještě přidáme a vaříme, dokud není čočka měkká.
  3. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na proužky. Rozehřejeme olivový olej a přidáme cibuli. Po minutě přidáme houby a smažíme je, dokud nezměknou. Osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nakrájený kopr.
  4. Čočku smícháme s houbami a přidáme čerstvý špenát.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
3 komentáře Přidat své
  1. Děkuji 🙂 Nejvíc mě na tom baví, že jsou to v podstatě běžně dostupné suroviny (až na ty shiitake, ale ani ty už dnes nejsou takový problém) a ani nijak zvlášť drahé (zas tedy až na ty shiitake).

  2. Úplná paráda. Ja osobne som kuchár-totálny amatér, ale toto sa mi podarilo na prvý krát. Veľká vďaka za recept – myslím, že práve do môjho skromného nováčikovského vegan jedálnička pribudla stálica. Ešte raz vďaka. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..