Brownies z červené řepy

Brownies z červené řepy
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 500 g červené řepy
  2. 150 g hladké mouky
  3. 100 g třtinového cukru
  4. 100 g oleje
  5. 200 g hořké čokolády
  6. 25 g kakaa
  7. 2 lžičky prášku do pečiva
  8. 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
  1. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kusy a uvaříme doměkka, pak slijeme vody a rozmixujeme dohladka.
  2. V hrnci rozehřejeme olej s hořkou čokoládou.
  3. V míse smícháme mouku, cukt, kakao a prášek do pečiva. Pak vmícháme pyré z řepy, rozpuštěnou čokoládu a vanilkový extrakt.
  4. Těsto nalijeme do vymazané formy vysypané hrubou moukou. Pečeme na 180°C asi 25-30 minut.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
23 komentářů Přidat své
  1. Otestováno, dobré. Jen ten olej není úplně vhodný a dost výrazně se podepisuje na chuti. V druhém pokusu byl nahražen máslem a bylo to o deset tříd lepší. Ale respektuju veganský nepřátelský vztah k máslu:-)

  2. Věřím, že s máslem to mohlo být lepší, ale já tam olej tedy necítila, takže to prostě mohlo být lepší, ale věšet se kvůli tomu nepůjdu 🙂
    A jsem ráda za ohlas 🙂

  3. Och, řepná buchta 🙂 Hned jsem vyzkoušela. Škoda že jsem neměla čokoládu 😛 děkuju za recept 🙂

  4. Nedám dopustit na tento recept na brownie. I masožrouti se mi po něm olizují až za ušima. Peču již po několikáté a pokaždé mi chutná čím dál víc. Děkuji!

    1. To moc ráda slyším (tedy čtu). Je to ta nejlepší odměna, když někdo zanechá takovýto komentář 🙂

  5. Opravdu výborné! 20% mouky jsem nahradila lněnou a dala jsem jen poloviční množství cukru a je skvělé. Má velký úspěch i u dětí 😉 Díky!

  6. Výborný dezert, peču ho už druhým rokem skoro jednou měsíčně. Miluje ho celá rodina:) Díky za něj!

  7. Na jaké množství je recept určen? Já jsem musela pect téměř 2x tak dlouho a stejně je nedopečený 🤷‍♀️

    1. Přiznám se, že jsem tyhle brownies už dlouho nepekla, tak si nejsem úplně jistá. Ale pekla jsem v dortové formě a nikdy jsem s tím neměla problém.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..