Špagety. Uvařit špagety je pro mě zkrátka výzva. Jelikož znám kluka, který sice sní i jídlo, ve kterém nejsou špagety, ale tváří se u toho tak nešťastně, že máte chuť ho pochovat. V náručí, ne v hrobě, jen tak pro ujasnění.
A na základě této zkušenosti jsou špagety něčím, co zkrátka nevařím. Vždyť je to návyková látka. Co když se ze mě stane závislák a já pak budu muset jíst špagety k snídani, obědu i večeři? Ale protože jsem se rozhodla, že na tohohle kluka budu hodnější, tak jsem se hecla. Speciálně pro něj, abych mu ten recept mohla vytisknout a vlepit do památníčku. Snad to nebude mít žádné trvalé následky.
Takže Marku – tenhle recept je tu na tvou počest, abys věděl.
„Tuňákové“ špagety
2017-09-15 22:29:36
Suroviny
- 200 g špaget
- 2 stroužky česneku
- 5 g wakame mořských řas
- 50 g sójového granulátu
- 300 g čerstvých rajčat
- 100 g rajčatového protlaku
- 50 ml vody
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- olej
Postup
- Špagety a granulát uvaříme v osolené vodě dle návodu (každé zvlášť).
- Řasy na pár minut namočíme do vlažné vody a nakrájíme nadrobno (nebo použijeme nějaké sypké řasy). Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme kůžičku a vydlabeme vnitřek. Nakrájíme na kostičky. Česnek nakrájíme na kolečka a zpěníme na oleji. Přidáme uvařený a vyždímaný granulát a necháme osmažit. Pak přidáme řasy, rajčata, protlak a vodu, opepříme a nastrouháme muškátový oříšek, necháme asi 5 minut vařit.
- Omáčkou zalijeme špagety a můžeme posypat strouhaným veganským sýrem.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Moje nejoblíbenější úprava sójového granulátu! Nepřidám řasy, ale tymián, a to je pak něco 🙂
Marek má památníček? 🙂
Jak to mám vědět? 🙂 To byla nadsázka.
Špagety bych mohla pořád, všeho druhu a s čímkoliv! 😀
To říkám, návyková látka 😀