„Tuňákové“ špagety

Špagety. Uvařit špagety je pro mě zkrátka výzva. Jelikož znám kluka, který sice sní i jídlo, ve kterém nejsou špagety, ale tváří se u toho tak nešťastně, že máte chuť ho pochovat. V náručí, ne v hrobě, jen tak pro ujasnění. 
A na základě této zkušenosti jsou špagety něčím, co zkrátka nevařím. Vždyť je to návyková látka. Co když se ze mě stane závislák a já pak budu muset jíst špagety k snídani, obědu i večeři? Ale protože jsem se rozhodla, že na tohohle kluka budu hodnější, tak jsem se hecla. Speciálně pro něj, abych mu ten recept mohla vytisknout a vlepit do památníčku. Snad to nebude mít žádné trvalé následky.
Takže Marku – tenhle recept je tu na tvou počest, abys věděl.
„Tuňákové“ špagety
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 200 g špaget
  2. 2 stroužky česneku
  3. 5 g wakame mořských řas
  4. 50 g sójového granulátu
  5. 300 g čerstvých rajčat
  6. 100 g rajčatového protlaku
  7. 50 ml vody
  8. sůl, pepř, muškátový oříšek
  9. olej
Postup
  1. Špagety a granulát uvaříme v osolené vodě dle návodu (každé zvlášť).
  2. Řasy na pár minut namočíme do vlažné vody a nakrájíme nadrobno (nebo použijeme nějaké sypké řasy). Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme kůžičku a vydlabeme vnitřek. Nakrájíme na kostičky. Česnek nakrájíme na kolečka a zpěníme na oleji. Přidáme uvařený a vyždímaný granulát a necháme osmažit. Pak přidáme řasy, rajčata, protlak a vodu, opepříme a nastrouháme muškátový oříšek, necháme asi 5 minut vařit.
  3. Omáčkou zalijeme špagety a můžeme posypat strouhaným veganským sýrem.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
5 komentářů Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..