Ovesná kaše

vegan ovesná kašeJá vím, já vím. Ovesná kaše, nuda, to každý zná, proč to sem vůbec dávat… jenže podle mých zkušeností ne každý ví, jak udělat ovesnou kaši, co si do ní dát, nebo prostě jen nevěří, že by to mohlo být dobré. Tak já vás ubezpečuji, že je to rychlé, levné a dobré (když to uděláte jako pejsek a kočička a budete se držet hesla – když tam dáme samé dobré věci, budeme mít nejlepší dort, teda spíše ovesnou kaši, na světě – tak se může stát, že to zas tak nejlepší nebude, ale když budete přidávat s mírou, určitě se to podaří).
 
Tááákže. Jste připravení? Dobrá, tak já bych s dovolením začala.
 
 
 
 
Ovesná kaše
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 1/2 hrnku ovesných vloček
  2. 1 hrnek vody nebo rostlinného mléka
  3. 1/4 – 1/2 hrnku kokosového mléka (volitelně)
  4. ovoce (maliny, borůvky, jahody, grep, banán, jablko, kiwi,...)
  5. oříšky (mandle, lískové ořechy, piniové ořechy,....)
  6. sirup (datlový, javorový, agávový,...)
  7. marmeláda (volitelně)
Postup
  1. Vločky a vodu či rostlinné mléko dáme do kastrolku a dámevařit. Když se začne kaše vařit, ztlumíme ji a vaříme, dokud vločky nezměknou a většina tekutiny se nevsákne a nevyvaří.
  2. Když je kaše hotová, vmícháme sirup dle chuti.
  3. Přendáme do hlubokého talíře či misky, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme ovoce a oříšky.
  4. Já jsem na tuto kaši použila datlový sirup, mandle a maliny s borůvkami.
Poznámka
  1. Kokosové mléko můžete nahradit oblíbenou rostlinnou smetanou nebo ji vynechat úplně.
  2. Ovoce můžete různě obměňovat a kombinovat mezi sebou. To samé se sirupy a oříšky. Ale opatrně - ať nedopadnete jako pejsek s kočičkou, když vařili dort. To byste pak hekali a hekali a to určitě nechcete.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
  1. já ze začátku taky nevěděla, jak si správně takovou kaši udělat, takže si myslím, že tento článek spousta lidí ocení.
    a ta tvoje s kiwi a marmeládou vypadá božsky ♥

  2. Já se picnu, včera jsem hledala recept na ovesnou kaši… a pak, že ji umí každý. To je jak ty palačinky, bez tebe bych je vařit nezačla. Teda smažit. Jsem kuchařinka… 😀

  3. No já vim, já o ovesný kaši taky hrozně dlouho nevěděla. Taková chyba 🙂
    A já začala vařit až s přechodem na veganství, takže nikdy neni pozdě 🙂 Začít vařit se dá v každým věku 😉 A jsem ráda, že jsem ti inspirací.

  4. Taky jsem si ze začátku googlovala recept. Takže vím, že to je sice jednoduchý, ale ne každý to zná.
    A děkuji za pochvalu, kiwi a marmeláda jsou super, ale bez toho kokosovýho mlíka by tomu pořád ještě něco chybělo.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *