
Tááákže. Jste připravení? Dobrá, tak já bych s dovolením začala.

Ovesná kaše
2017-09-15 22:44:50

Suroviny
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1 hrnek vody nebo rostlinného mléka
- 1/4 – 1/2 hrnku kokosového mléka (volitelně)
- ovoce (maliny, borůvky, jahody, grep, banán, jablko, kiwi,...)
- oříšky (mandle, lískové ořechy, piniové ořechy,....)
- sirup (datlový, javorový, agávový,...)
- marmeláda (volitelně)
Postup
- Vločky a vodu či rostlinné mléko dáme do kastrolku a dámevařit. Když se začne kaše vařit, ztlumíme ji a vaříme, dokud vločky nezměknou a většina tekutiny se nevsákne a nevyvaří.
- Když je kaše hotová, vmícháme sirup dle chuti.
- Přendáme do hlubokého talíře či misky, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme ovoce a oříšky.
- Já jsem na tuto kaši použila datlový sirup, mandle a maliny s borůvkami.
Poznámka
- Kokosové mléko můžete nahradit oblíbenou rostlinnou smetanou nebo ji vynechat úplně.
- Ovoce můžete různě obměňovat a kombinovat mezi sebou. To samé se sirupy a oříšky. Ale opatrně - ať nedopadnete jako pejsek s kočičkou, když vařili dort. To byste pak hekali a hekali a to určitě nechcete.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
já ze začátku taky nevěděla, jak si správně takovou kaši udělat, takže si myslím, že tento článek spousta lidí ocení.
a ta tvoje s kiwi a marmeládou vypadá božsky ♥
Já se picnu, včera jsem hledala recept na ovesnou kaši… a pak, že ji umí každý. To je jak ty palačinky, bez tebe bych je vařit nezačla. Teda smažit. Jsem kuchařinka… 😀
No já vim, já o ovesný kaši taky hrozně dlouho nevěděla. Taková chyba 🙂
A já začala vařit až s přechodem na veganství, takže nikdy neni pozdě 🙂 Začít vařit se dá v každým věku 😉 A jsem ráda, že jsem ti inspirací.
Taky jsem si ze začátku googlovala recept. Takže vím, že to je sice jednoduchý, ale ne každý to zná.
A děkuji za pochvalu, kiwi a marmeláda jsou super, ale bez toho kokosovýho mlíka by tomu pořád ještě něco chybělo.
recept vyzkousim 🙂
tip: já to vždycky vařím i s mlíkem i s vodou – chytnou lepší chuť .)