Recept na téma – když dva dělají totéž, není to totéž. Aneb Pavel z webu vegmania přede mnou v neděli řekl, že bude mít k večeři shitake s bulgurem. A já se toho celkem nadšeně chytla. A takhle to dopadlo.
Suroviny
Postup
Houby zalijeme horkou vodou a necháme odstát, dokud houby nezměknou (minimálně hodinu).
Bulgur uvaříme ve 400 ml osolené vody do změknutí.
Očištěnou mrkev a houby nakrájíme na proužky, pórek na kolečka.
V pánvi rozehřejeme olej a a přidáme pórek. Když pórek začne hnědnout, přidáme houby a mrkev a necháme minutu až dvě smažit. Přidáme sójovou omáčku a po minutě kokosové mléko. Necháme 2 - 3 minuty vařit.
Ingredients
Directions
Houby zalijeme horkou vodou a necháme odstát, dokud houby nezměknou (minimálně hodinu).
Bulgur uvaříme ve 400 ml osolené vody do změknutí.
Očištěnou mrkev a houby nakrájíme na proužky, pórek na kolečka.
V pánvi rozehřejeme olej a a přidáme pórek. Když pórek začne hnědnout, přidáme houby a mrkev a necháme minutu až dvě smažit. Přidáme sójovou omáčku a po minutě kokosové mléko. Necháme 2 - 3 minuty vařit.
Já to dělám takhle, jenom se shitake místo hlívy: http://www.vegmania.cz/recepty/bulgur-s-uzenym-tempehem-hlivou. Trochu ostuda je, že jsem kuchtil už tolikrát a nemám k tomu fotku.
To zní taky dobře 🙂 Já to musím vždycky vyfotit hned, protože já téměř nic nevařím víckrát. Takže když to nevyfotím hned, tak je ten recept navždy ztracen 😀 Což je asi jediná motivace k tomu, abych fotila. A na některých fotkách je to bohužel dost vidět.
Místo hub jsem přidala černé olivy kvůli některým, co houby nejedí a i tak vynikající!!!!! Udělala jsem to z dvojnásobného množství a hned to zmizelo.