Bulgur s houbami shitake

Recept na téma – když dva dělají totéž, není to totéž. Aneb Pavel z webu vegmania přede mnou v neděli řekl, že bude mít k večeři shitake s bulgurem. A já se toho celkem nadšeně chytla. A takhle to dopadlo.

Bulgur s houbami shitake
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 1/2 hrnku bulguru
  2. 1 malá mrkev
  3. 1/2 hrnku sušených hub shitake
  4. 10cm kus pórku
  5. 100ml kokosového mléka
  6. 1/2 lžíce kvalitní sójové omáčky
Postup
  1. Shitake zalijeme horkou vodou a necháme několik hodin stát.
  2. Bulgur necháme 10-15 minut vařit s na mírném ohni 1 až 1,5 hrnku vody.
  3. Ve woku necháme rozpálit lžíci oleje a přidáme na kolečka nakrájený pórek. Po minutě až dvou přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a na proužky pokrájené houby. Přilijeme lžíci sójové omáčky a necháme minutu smažit. Pak přilijeme kokosové mléko, necháme prohřát.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
  1. To zní taky dobře 🙂 Já to musím vždycky vyfotit hned, protože já téměř nic nevařím víckrát. Takže když to nevyfotím hned, tak je ten recept navždy ztracen 😀 Což je asi jediná motivace k tomu, abych fotila. A na některých fotkách je to bohužel dost vidět.

  2. Místo hub jsem přidala černé olivy kvůli některým, co houby nejedí a i tak vynikající!!!!! Udělala jsem to z dvojnásobného množství a hned to zmizelo.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *