Koláčky
2017-09-16 00:57:56
Suroviny
- 400g polohrubé mouky
- 100g celozrnné mouky
- špetka soli
- 1/2 lžičky cukru
- 25g droždí
- 250ml rostlinného mléka
- 150g rostlinného tuku
- ---------------------------------
- 150g mletého máku
- 200ml rostlinného mléka
- 70g agávového sirupu
- ---------------------------------
- 100g silken tofu
- 100g sójového jogurtu
- 50g agávového sirupu
- ---------------------------------
- domácí marmeláda (nebo ještě lépe povidla)
- špendlíky nebo jiné ovoce
Postup
- Do půl hrnku rostlinného mléka přidáme cukr a nadrobíme droždí a necháme 10-15 minut odpočívat.
- Smícháme obě mouky, přidáme sůl, zbytek mléka a vzniklý kvásek a necháme alespoň 30 minut v teple kynout.
- V rostlinném mléce necháme 15 minut vařit mák se sirupem.
- V misce rozmixujeme silken tofu se sojovým jogurtem a sirupem.
- Z vykynutého těsta pomoučenýma rukama tvarujeme koláčky, na které dáváme povidla, "tvaroh", mák a ovoce dle libosti.
- Pečeme v troubě, dokud nejsou koláčky krásně zlatavé.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/