Chtěli byste si udělat něco „normálního“ nenormálně a vegansky? Co takhle „míchaná vajíčka“? Chutnají skvěle a díky černé soli voní jako skutečná vajíčka. A jestli mi to nevěříte, tak si to zkuste sami.
„Míchaná vajíčka“ z tofu
2017-09-16 15:03:33
Suroviny
- 1 větší jarní cibulka
- 1 kostka silken tofu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 3 lžičky sójové omáčky
- 3 lžičky lahůdkového droždí
- černá sůl
- pepř
- olej
- čerstvá pažitka
Postup
- Cibulku nakrájíme na drobno, tofu v misce rozmačkáme. Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, necháme zesklovatět, pak přidáme rozmačkané tofu a minutu smažíme. Pak přidáme koření, lahůdkové droždí a sójovou omáčku. Nakonec přidáme najemno nasekanou čerstvou pažitku nebo jinou bylinku dle chuti.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
jaký je rozdíl mezi normálním a lahůdkovým droždím?:) vypadá to bezvadně!
Lahůdkové droždí je jen výtažek z droždí a nedá se použít na kynutí. Je jen k dochucování jídel. Dá se koupit ve zdravých výživách, možná už i v některých větších supermarketech (ale to vyzkoušené nemám, vždy to kupuji v těch zdrávkách).
Lahůdkové droždí mají i v kauflandu (od countrylife)
Co to je to: "silken tofu" ?
Silken tofu nebo takzvané hedvábné tofu. Je mnohem měkčí než to, které je běžně k sehnání, samo se drolí, když ho vezmeš do ruky. Dá se sehnat ve zdravých výživách (ale tam je dost drahé) nebo v Praze mají na Sapě (vietnamské tržnici) čerstvé, případně se dá celkem levně sehnat v Praze v asijském obchodě v Korunní. A přinejhorším by šlo použít i obyčejné bílé tofu, byť by to asi nebylo tak dobré.
Tak mě napadá, že na protikvasinkovou dietu se mi něco s droždím nezdá úplně ideální…
Vidíš, to mě nenapadlo. Díky za upozornění, smažu to tam 🙂