„Míchaná vajíčka“ z tofu

Chtěli byste si udělat něco „normálního“ nenormálně a vegansky? Co takhle „míchaná vajíčka“? Chutnají skvěle a díky černé soli voní jako skutečná vajíčka. A jestli mi to nevěříte, tak si to zkuste sami.
„Míchaná vajíčka“ z tofu
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 1 větší jarní cibulka
  2. 1 kostka silken tofu
  3. 1/2 lžičky kurkumy
  4. 1 lžička mletého kmínu
  5. 3 lžičky sójové omáčky
  6. 3 lžičky lahůdkového droždí
  7. černá sůl
  8. pepř
  9. olej
  10. čerstvá pažitka
Postup
  1. Cibulku nakrájíme na drobno, tofu v misce rozmačkáme. Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, necháme zesklovatět, pak přidáme rozmačkané tofu a minutu smažíme. Pak přidáme koření, lahůdkové droždí a sójovou omáčku. Nakonec přidáme najemno nasekanou čerstvou pažitku nebo jinou bylinku dle chuti.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
  1. Lahůdkové droždí je jen výtažek z droždí a nedá se použít na kynutí. Je jen k dochucování jídel. Dá se koupit ve zdravých výživách, možná už i v některých větších supermarketech (ale to vyzkoušené nemám, vždy to kupuji v těch zdrávkách).

  2. Silken tofu nebo takzvané hedvábné tofu. Je mnohem měkčí než to, které je běžně k sehnání, samo se drolí, když ho vezmeš do ruky. Dá se sehnat ve zdravých výživách (ale tam je dost drahé) nebo v Praze mají na Sapě (vietnamské tržnici) čerstvé, případně se dá celkem levně sehnat v Praze v asijském obchodě v Korunní. A přinejhorším by šlo použít i obyčejné bílé tofu, byť by to asi nebylo tak dobré.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *