Thajská rajčatová polévka mě naprosto nadchla v Maitree a musela jsem ji zkusit připravit doma. A protože mám pocit, že výsledek se docela povedl, tady máte recept.
Suroviny
Postup
Najemno nakrájenou cibuli dáme na rozpálený olej a necháme zesklovatět.
Přidáme prolisovaný česnek a zázvor a na mírném plameni další 2 minuty. Průběžně mícháme.
Přidáme rajčata a vodu, osolíme a přidáme cukr. Necháme 5 minut vařit.
Polévku rozmixujeme tyčovým mixerem a přidáme kokosové mléko. Vrátíme na sporák a necháme prohřát.
Ingredients
Directions
Najemno nakrájenou cibuli dáme na rozpálený olej a necháme zesklovatět.
Přidáme prolisovaný česnek a zázvor a na mírném plameni další 2 minuty. Průběžně mícháme.
Přidáme rajčata a vodu, osolíme a přidáme cukr. Necháme 5 minut vařit.
Polévku rozmixujeme tyčovým mixerem a přidáme kokosové mléko. Vrátíme na sporák a necháme prohřát.
Recept dost na pytel, když uvádí míry jako "lžíce" (od bot? Polévková?) nebo "malá/velká konzerva". Škoda.
Lzice je polevkova, lzicka cajova. To da rozum. Polevka je uzasna, delam nekolikrat do roka.