Suroviny
Postup
Hladkou mouku smícháme s mlékem, solí a cukrem a vyšleháme těsto.
Pánev potřeme kapkou oleje (nejlépe použijeme peroutku, abychom tam neměli oleje moc, ale můžete ho tam kápnout i přímo - ale opatrně).
Naběračkou nabereme těsto a nalijeme ho na pánev, opatrně ho rozprostřeme spodkem naběračky do krajů a necháme smažit.
Po chvilce obracečkou palačinku otočíme, osmažíme i z druhé strany a sundáme z pánve.
Opět pánev potřeme olejem a pokračujeme, dokud máme těsto.
Hotové palačinky potřeme marmeládou nebo naplníme banánem a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Ingredients
Directions
Hladkou mouku smícháme s mlékem, solí a cukrem a vyšleháme těsto.
Pánev potřeme kapkou oleje (nejlépe použijeme peroutku, abychom tam neměli oleje moc, ale můžete ho tam kápnout i přímo - ale opatrně).
Naběračkou nabereme těsto a nalijeme ho na pánev, opatrně ho rozprostřeme spodkem naběračky do krajů a necháme smažit.
Po chvilce obracečkou palačinku otočíme, osmažíme i z druhé strany a sundáme z pánve.
Opět pánev potřeme olejem a pokračujeme, dokud máme těsto.
Hotové palačinky potřeme marmeládou nebo naplníme banánem a posypeme nastrouhanou čokoládou.
kouzlo 🙂
Já mám palačinky nejraději s marmeládou a pocukrované, když chci opravdu hodně hřešit, tak s rozpuštěnou čokoládou na vaření..ale sním je klidně i samotné, zvládnu si celou narvat naráz do pusy, nejlépe ještě teplou 🙂
Ty hade pokušiteli! 😀 Teď jsem si jednu udělala (raději, zbytek těsta nechám na snídani, protože jsem nenažraná) a jsou výborné. Netušila jsem, že se dají udělat bez vajec, s vařením jsem vůbec na štíru.
S tvarohem (dá se něčím veganským nahradit?) a pomerančovou marmeládou jsou vloženě šmakézní.
Jestli já polezu v noci do kuchyně vařit další… eeeh.
Zdraví Ž.Kop.
Kopřivko, promiň. Většina lidí si myslí, že bez vajec to nejde… a ono ejhle 🙂
Tvaroh by se možná dal nahradit nějak upraveným tofu, ale ještě jsem to nezkoušela. Mimo ČR se už dají sehnat i náhražky kdečeho, tudíž určitě i tvarohu, to jen k nám se to ještě nedostalo.
Vegansky tvaroh se da snadno vyrobit scedenim bileho sojoveho jogurtu pres latku- pres noc se da odkapat v lednicce a mate syr 🙂
Martina: Díky za tip 🙂 Někdy to určitě vyzkoušíme a rozhodně o tom poreferujeme 🙂
Z jakyho rostlinyho mlika jsou nejlepsi?
To záleží hlavně na preferencích. Osobně mám ráda oříšková mléka nebo rýžové. Ale pokud by je člověk chtěl naslano, tak doporučuju spíš neslazené sójové.