Suroviny
Postup
Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme alespoň 30 minut vypotit, aby ztratil hořkost. Houby zalijeme vroucí vodou.
Lilek osušíme utěrkou nebo ubrouskem. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme osušený lilek a necháme ho též osmahnout.
Zalijeme houbami a rostlinnou smetanou, osolíme, opepříme a dusíme, dokud nejsou lilek i houby měkké.
Lžíci mouky rozmícháme vve 150 ml vody a vlijeme do omáčky. Přidáme ocet. Vaříme ještě asi minutu a odstavíme.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.
Brambory nastrouháme najemno, smícháme s moukou a krupicí, přidáme špetku soli a vytvoříme těsto. Tvarujeme kuličky a vaříme v horké vodě asi 10 minut (čas závisí va velikosti noků).
Ingredients
Directions
Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme alespoň 30 minut vypotit, aby ztratil hořkost. Houby zalijeme vroucí vodou.
Lilek osušíme utěrkou nebo ubrouskem. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme osušený lilek a necháme ho též osmahnout.
Zalijeme houbami a rostlinnou smetanou, osolíme, opepříme a dusíme, dokud nejsou lilek i houby měkké.
Lžíci mouky rozmícháme vve 150 ml vody a vlijeme do omáčky. Přidáme ocet. Vaříme ještě asi minutu a odstavíme.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.
Brambory nastrouháme najemno, smícháme s moukou a krupicí, přidáme špetku soli a vytvoříme těsto. Tvarujeme kuličky a vaříme v horké vodě asi 10 minut (čas závisí va velikosti noků).