Lilek na houbách s bramborovými noky

AuthorBarbora Fait

Suroviny

Lilek na houbách
 1 lilek
 20 g sušených hub
 200 ml vařící vody
 300 ml rostlinné smetany
 1 cibule
 1 lžíce jablečného octa
 sůl
 pepř
 150 ml vody
 1 lžíce hladké mouky
Bramborové noky
 400 g brambor
 100 g krupice
 100 g hrubé mouky
 sůl

Postup

Lilek na houbách
1

Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme alespoň 30 minut vypotit, aby ztratil hořkost. Houby zalijeme vroucí vodou.

2

Lilek osušíme utěrkou nebo ubrouskem. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme osušený lilek a necháme ho též osmahnout.

3

Zalijeme houbami a rostlinnou smetanou, osolíme, opepříme a dusíme, dokud nejsou lilek i houby měkké.

4

Lžíci mouky rozmícháme vve 150 ml vody a vlijeme do omáčky. Přidáme ocet. Vaříme ještě asi minutu a odstavíme.

Bramborové noky
5

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.

6

Brambory nastrouháme najemno, smícháme s moukou a krupicí, přidáme špetku soli a vytvoříme těsto. Tvarujeme kuličky a vaříme v horké vodě asi 10 minut (čas závisí va velikosti noků).

lilek na houbách

Ingredients

Lilek na houbách
 1 lilek
 20 g sušených hub
 200 ml vařící vody
 300 ml rostlinné smetany
 1 cibule
 1 lžíce jablečného octa
 sůl
 pepř
 150 ml vody
 1 lžíce hladké mouky
Bramborové noky
 400 g brambor
 100 g krupice
 100 g hrubé mouky
 sůl

Directions

Lilek na houbách
1

Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme alespoň 30 minut vypotit, aby ztratil hořkost. Houby zalijeme vroucí vodou.

2

Lilek osušíme utěrkou nebo ubrouskem. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme osušený lilek a necháme ho též osmahnout.

3

Zalijeme houbami a rostlinnou smetanou, osolíme, opepříme a dusíme, dokud nejsou lilek i houby měkké.

4

Lžíci mouky rozmícháme vve 150 ml vody a vlijeme do omáčky. Přidáme ocet. Vaříme ještě asi minutu a odstavíme.

Bramborové noky
5

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.

6

Brambory nastrouháme najemno, smícháme s moukou a krupicí, přidáme špetku soli a vytvoříme těsto. Tvarujeme kuličky a vaříme v horké vodě asi 10 minut (čas závisí va velikosti noků).

Lilek na houbách s bramborovými noky
 
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..