Kokosové rohlíčky

Kokosové rohlíčky patří mezi moje první vánoční cukroví, které jsem se kdy odvážila péct. Tehdy ještě v plynové troubě, kde nešlo regulovat teplotu a která vzadu pekla trochu víc než vepředu. Kupodivu jsem nic nespálila a cukroví mělo úspěch.

Kokosové rohlíčky
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 200g celozrnné ječné hladké mouky
  2. 200g strouhaného kokosu
  3. 200g rostlinného tuku
  4. 150g moučkového cukru
  5. hořká čokoláda nebo karob na polití
Postup
  1. Z mouky, cukru, kokosu a tuku vypracujeme těsto, které dáme na půl hodiny odležet. Vytvarujeme rohlíčky a dáváme na plech vyložený pečícím papírem. V původním receptu je psáno, že se to má péct na 180°C, já jsem pekla v plynové troubě, takže nevím. Hlavně je třeba hlídat, aby se rohlíčky nespálily. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu (nebo karob) a rohlíčky v ní buď namáčíme nebo je jí poléváme.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..