Kokosová rýže s ananasem a kokosové tempeh karbanátky

Inspiraci pro tento recept jsem našla v knize Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Není to přesný recept z knihy, jen jsem si vypůjčila, co se mi zrovna hodilo.
Kokosová rýže s ananasem a kokosové tempeh karbanátky
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 100 g jasmínové rýže
  2. Kokosové mléko (buď v plechovce 400ml nebo instantní)
  3. 1 limetka
  4. Sůl
  5. Půlcentimetrový plátek ananasu
  6. -------------------------------------------
  7. 100 g smaženého tempehu
  8. 1 šalotka
  9. 3 lžíce vody
  10. 2 lžičky lahůdkového droždí
  11. 2 lžíce strouhanky
  12. 2 lžíce strouhaného kokosu
  13. Špetka pepře
Postup
  1. Rýži vložte do hrnce a přilijte kokosové mléko a doplňte vodou tak, aby byl poměr tekutiny a rýže 2:1. Přidáme sůl a šťávu z půlky limetky. Uvedeme k varu, když začne voda vřít, ztlumíme sporák a vaříme, dokud nevyprchá všechna tekutina. Pokud bude třeba, dolijeme ještě trochu vody.
  2. Ananas zbavíme středu a slupky a nakrájíme na malé kostky. Vmícháme do rýže.
  3. Tempeh nastrouháme nahrubo, šalotku nakrájíme na kostičky. Přidáme zbylé suroviny, smícháme v misce a tvarujeme karbanátky. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *