Suroviny
Postup
Troubu předehřejeme na 150 °C.
Na pánvi necháme rozpustit alsan, přidáme cukr, datlový sirup a nasekané ořechy a necháme zkaramelizovat.
V míse smícháme ovesné vločky, mouku a jedlou sodu, přidáme vodu, vanilku, skořici a karamel a smícháme v těsto.
Plech vyložíme pečícím papírem, do ruky vezmeme kousek těsta, uděláme kuličku a stlačíme.
Pečeme 15 - 20 minut.
Ingredients
Directions
Troubu předehřejeme na 150 °C.
Na pánvi necháme rozpustit alsan, přidáme cukr, datlový sirup a nasekané ořechy a necháme zkaramelizovat.
V míse smícháme ovesné vločky, mouku a jedlou sodu, přidáme vodu, vanilku, skořici a karamel a smícháme v těsto.
Plech vyložíme pečícím papírem, do ruky vezmeme kousek těsta, uděláme kuličku a stlačíme.
Pečeme 15 - 20 minut.
Zkusila jsem lehkou variaci, místo datlového sirupu jsem použila javorový, sušenky jsem po upečení polila čokoládou a ozdobila vlašským oříškem. Výsledek perfektní, jen jich je na můj vkus málo, doporučila bych udělat alespoň dvojnásobnou dávku, aby jich byl alespoň plný plech 🙂