Karamelové ovesné sušenky

Karamelové ovesné sušenky
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 1/2 hrnku ovesných vloček
  2. 1/2 hrnku celozrnné mouky
  3. 1/4 hrnku třtinového cukru
  4. 1 a půl lžíce datlového sirupu
  5. 70g alsanu
  6. hrst nasekaných vlašských ořechů
  7. 2 lžíce vody
  8. 1/2 lžičky jedlé sody
  9. 1/2 lžičky vanilkového aroma
  10. 1/2 lžičky skořice
Postup
  1. Na pánvi necháme rozpustit alsan, přidáme cukr, datlový sirup a nasekané ořechy a necháme zkaramelizovat. V míse smícháme ovesné vločky, mouku a jedlou sodu, přidáme vodu, aroma, skořici a karamel a smícháme v těsto. Na plech dáme pečící papír, do ruky vezmeme kousek těsta, uděláme kuličku, ze které stlačením vytvoříme placku. Dáme péct na 15-20 minut na 150°C.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
Jeden komentář Přidat své
  1. Zkusila jsem lehkou variaci, místo datlového sirupu jsem použila javorový, sušenky jsem po upečení polila čokoládou a ozdobila vlašským oříškem. Výsledek perfektní, jen jich je na můj vkus málo, doporučila bych udělat alespoň dvojnásobnou dávku, aby jich byl alespoň plný plech 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..