Karamelové ovesné sušenky

Karamelové ovesné sušenky
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 1/2 hrnku ovesných vloček
  2. 1/2 hrnku celozrnné mouky
  3. 1/4 hrnku třtinového cukru
  4. 1 a půl lžíce datlového sirupu
  5. 70g alsanu
  6. hrst nasekaných vlašských ořechů
  7. 2 lžíce vody
  8. 1/2 lžičky jedlé sody
  9. 1/2 lžičky vanilkového aroma
  10. 1/2 lžičky skořice
Postup
  1. Na pánvi necháme rozpustit alsan, přidáme cukr, datlový sirup a nasekané ořechy a necháme zkaramelizovat. V míse smícháme ovesné vločky, mouku a jedlou sodu, přidáme vodu, aroma, skořici a karamel a smícháme v těsto. Na plech dáme pečící papír, do ruky vezmeme kousek těsta, uděláme kuličku, ze které stlačením vytvoříme placku. Dáme péct na 15-20 minut na 150°C.
http://veganfoodporn.faitova.cz/
  1. Zkusila jsem lehkou variaci, místo datlového sirupu jsem použila javorový, sušenky jsem po upečení polila čokoládou a ozdobila vlašským oříškem. Výsledek perfektní, jen jich je na můj vkus málo, doporučila bych udělat alespoň dvojnásobnou dávku, aby jich byl alespoň plný plech 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *