Dýňové brownies

Tyhle dýňové brownies (volně podle receptu z veganotic) jsem pekla na druhé rande s Vandrákem. Teprve poté, co snědl v podstatě celý pekáč, se mi rozhodl oznámit, že má alergii na čokoládu. Takže – pokud máte alergii na čokoládu, doporučuji vám si tuhle laskominu odpustit. Nicméně pokud alergií na čokoládu netrpíte, směle do toho. Jsou totiž skvělé a úžasné a já vám slibuji, že vaše chuťové pohárky budou nadšené.

AuthorBarbora Fait

Suroviny

Brownies
 120 g hořké čokolády
 1 hrnek dýňového pyré
 ½ hrnku cukru
 ¾ hrnku celozrnné mouky
 ¼ hrnku oleje
 ¼ hrnku holandského kakaa
Dýňová vrstva
 1 hrnek dýňového pyré
 1 hrnku rostlinného mléka
 ¼ hrnku cukru
 ¼ lžičky skořice
 muškátový oříšek
 nové koření
 pepř
 hřebíček

Postup

Příprava dýňového pyré
1

Troubu předehřejeme na 200 °C.

2

Dýni omyjeme, rozkrojíme napůl a zbavíme semínek. Dáme na plech a do trouby. Pečeme, dokud dýně nezměkne.

3

Troubu ztlumíme na 180 °C.

4

Dýni vydlabeme ze šlupky (pokud používáte dýni hokkaido, tak můžete použít i slupku) a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré.

Brownies
5

Formu vyložíme pečícím papírem.

6

Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni.

7

V míse smícháme mouku, cukr a kakao. V další misce smísíme dýňové pyré s olejem a rozpuštěnou čokoládou. Přilijeme k sypkým surovinám a umícháme těsto.

8

Vzniklé těsto rozprostřeme do formy tak, aby se u okrajů zvedalo.

Dýňová vrstva
9

Hřebíček, kuličku pepře a kuličku nového koření vložíme do hmoždíře a rozdrtíme na prášek. Přidáme mletou skořici a nastrouhaný muškátový oříšek.

10

Ingredience na krém smícháme, mléko přiléváme opatrně tak, aby krém nebyl řídký. Rozmícháme vidličkou a naneseme na brownies.

11

Pečeme cca 45 minut.

dýňové brownies

Ingredients

Brownies
 120 g hořké čokolády
 1 hrnek dýňového pyré
 ½ hrnku cukru
 ¾ hrnku celozrnné mouky
 ¼ hrnku oleje
 ¼ hrnku holandského kakaa
Dýňová vrstva
 1 hrnek dýňového pyré
 1 hrnku rostlinného mléka
 ¼ hrnku cukru
 ¼ lžičky skořice
 muškátový oříšek
 nové koření
 pepř
 hřebíček

Directions

Příprava dýňového pyré
1

Troubu předehřejeme na 200 °C.

2

Dýni omyjeme, rozkrojíme napůl a zbavíme semínek. Dáme na plech a do trouby. Pečeme, dokud dýně nezměkne.

3

Troubu ztlumíme na 180 °C.

4

Dýni vydlabeme ze šlupky (pokud používáte dýni hokkaido, tak můžete použít i slupku) a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré.

Brownies
5

Formu vyložíme pečícím papírem.

6

Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni.

7

V míse smícháme mouku, cukr a kakao. V další misce smísíme dýňové pyré s olejem a rozpuštěnou čokoládou. Přilijeme k sypkým surovinám a umícháme těsto.

8

Vzniklé těsto rozprostřeme do formy tak, aby se u okrajů zvedalo.

Dýňová vrstva
9

Hřebíček, kuličku pepře a kuličku nového koření vložíme do hmoždíře a rozdrtíme na prášek. Přidáme mletou skořici a nastrouhaný muškátový oříšek.

10

Ingredience na krém smícháme, mléko přiléváme opatrně tak, aby krém nebyl řídký. Rozmícháme vidličkou a naneseme na brownies.

11

Pečeme cca 45 minut.

Dýňové brownies
 
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..