Dýňové brownies

Tyhle brownies (volně podle receptu z veganotic) jsem pekla na druhé rande s Vandrákem. Teprve poté, co snědl v podstatě celý pekáč, se mi rozhodl oznámit, že má alergii na čokoládu. Takže – pokud máte alergii na čokoládu, doporučuji vám si tuhle laskominu odpustit. Nicméně pokud alergií na čokoládu netrpíte, směle do toho. Jsou totiž skvělé a úžasné a já vám slibuji, že vaše chuťové pohárky budou nadšené.
Dýňové brownies
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 120g rozpuštěné hořké čokolády
  2. 1 hrnek dýňového pyré
  3. 3/4 hrnku cukru (příště bych dala tak 1/2 hrnku)
  4. 1/4 hrnku oleje
  5. 3/4 hrnku jemné celozrnné ječné mouky
  6. 1/4 hrnku kakaa
  7. 1/4 lžičky soli
  8. ----------------------------------------------
  9. 1 hrnek dýňového pyré
  10. 1/4 – 1/2 hrnku rostlinného mléka
  11. 1/4 hrnku cukru
  12. 1/4 lžičky skořice
  13. trocha nastrouhaného muškátového oříšku
  14. trocha nastrouhaného nového koření
Postup
  1. Předehřejeme troubu na 180°C.
  2. Rozkrojíme dýni, vydlabeme semínka a dáme péct. Když je měkká, vyndáme ji a rozmixujeme na pyré.
  3. Menší čtvercovou/obdélníkovou nebo dortovou formu vyložíme pečícím papírem.
  4. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni.
  5. V míse smícháme dýňové pyré, cukr a olej, přisypeme mouku, kakao a sůl, vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Těsto rozprostřeme do formy tak, aby se u okrajů zvedalo.
  6. Ingredience na krém smícháme, mléko přiléváme opatrně tak, aby krém nebyl řídký, rozmícháme vidličkou a naneseme na brownies. Pečeme 30-45 minut (hlídáme).
  7. Brownies necháme vychladnout a dáme do ledničky (já ho tam nechala přes noc). Ráno dozdobíme nastrouhanou hořkou čokoládou a krájíme. Přechováváme v lednici (pokud tedy zůstane něco, co by se tam přechovávat dalo).
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *