Dušený lilek s čočkou a hruškou

Pokud hledáte chutné, levné, zdravé a rychlé jídlo, tak mám pro vás skvělý tip na dušený lilek s čočkou. A slibuji, že to chutná líp, než to zní.

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 200 g čočky
 2 kuličky černého pepře
 2 kuličky nového koření
 2 větší lilky
 4 stroužky česneku
 2 velké cibule
 200 ml vody
 3 rajčata
 1 hruška
 1 lžíce sójové omáčky
 sůl
 olej
 2 kg brambor

Postup

Dušený lilek s čočkou
1

Na hodinu necháme namočit čočku. Lilek nakrájíme na 1 - 2 cm velké kostky, posolíme a necháme vypotit.

2

Po hodině vyměníme u čočky vodu, osolíme, přidáme pepř a nové koření a dáme vařit. Lilek osušíme v čisté utěrce.

3

Cibule oloupeme a nakrájíme na klínky, česnek nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji cibuli a česnek osmažíme. Přidáme lilek, podlijeme vodou a necháme dusit asi 20 minut. Nakonec přimícháme sójovou omáčku.

4

Rajčata nakrájíme na měsíčky a hrušku na malé kostičky. Přidáme spolu s čočkou ke změklému lilku.

Brambory
5

Brambory oloupeme a nakrájíme na klínky.

6

Brambory rozložíme na plech, osolíme a zalijeme olejem.

7

Dáme péct na 220 °C. Proběžně kontolujeme, abychom je nespálili, občas je prohrábneme obracečkou. Přesný čas závisí na velikosti brambor, takže vám ho bohužel neřeknu, počítejte ale s půl hodinou až hodinou.

dušený lilek s čočkou

Ingredients

 200 g čočky
 2 kuličky černého pepře
 2 kuličky nového koření
 2 větší lilky
 4 stroužky česneku
 2 velké cibule
 200 ml vody
 3 rajčata
 1 hruška
 1 lžíce sójové omáčky
 sůl
 olej
 2 kg brambor

Directions

Dušený lilek s čočkou
1

Na hodinu necháme namočit čočku. Lilek nakrájíme na 1 - 2 cm velké kostky, posolíme a necháme vypotit.

2

Po hodině vyměníme u čočky vodu, osolíme, přidáme pepř a nové koření a dáme vařit. Lilek osušíme v čisté utěrce.

3

Cibule oloupeme a nakrájíme na klínky, česnek nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji cibuli a česnek osmažíme. Přidáme lilek, podlijeme vodou a necháme dusit asi 20 minut. Nakonec přimícháme sójovou omáčku.

4

Rajčata nakrájíme na měsíčky a hrušku na malé kostičky. Přidáme spolu s čočkou ke změklému lilku.

Brambory
5

Brambory oloupeme a nakrájíme na klínky.

6

Brambory rozložíme na plech, osolíme a zalijeme olejem.

7

Dáme péct na 220 °C. Proběžně kontolujeme, abychom je nespálili, občas je prohrábneme obracečkou. Přesný čas závisí na velikosti brambor, takže vám ho bohužel neřeknu, počítejte ale s půl hodinou až hodinou.

Dušený lilek s čočkou a hruškou
 
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
2 komentáře Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..