Dušený lilek s čočkou a hruškou

Dušený lilek s čočkou a hruškou
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 200g čočky
  2. 2 větší lilky
  3. 2 velké cibule
  4. 4 stroužky česneku
  5. 3 rajčata
  6. 1 hruška
  7. sůl
  8. pepř
  9. 2 kuličky černého pepře
  10. 2 kuličky nového koření
  11. olej
  12. 1 lžíce sójové omáčky
Postup
  1. Na hodinu necháme namočit čočku. Lilek nakrájíme na větší kusy, posolíme a necháme vypotit, pak ho osušíme. Cibule oloupeme a nakrájíme na klínky, česnek nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji cibuli a česnek osmažíme. Přidáme lilek, podlijeme vodou a necháme dusit asi 20 minut.
  2. Dáme vařit čočku s černým pepřem a novým kořením, dokud čočka nezměkne.
  3. Na plech potřený olejem dáme na klínky nakrájené brambory, osolíme a dáme péct do trouby.
  4. Nakrájíme na měsíčky rajčata a na malé kousky hrušku. Přidáme spolu s čočkou ke změklému lilku, přimícháme sójovou omáčku a podáváme s pečenými bramborami.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *