Pokud hledáte chutné, levné, zdravé a rychlé jídlo, tak mám pro vás skvělý tip na dušený lilek s čočkou. A slibuji, že to chutná líp, než to zní.
Suroviny
Postup
Na hodinu necháme namočit čočku. Lilek nakrájíme na 1 - 2 cm velké kostky, posolíme a necháme vypotit.
Po hodině vyměníme u čočky vodu, osolíme, přidáme pepř a nové koření a dáme vařit. Lilek osušíme v čisté utěrce.
Cibule oloupeme a nakrájíme na klínky, česnek nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji cibuli a česnek osmažíme. Přidáme lilek, podlijeme vodou a necháme dusit asi 20 minut. Nakonec přimícháme sójovou omáčku.
Rajčata nakrájíme na měsíčky a hrušku na malé kostičky. Přidáme spolu s čočkou ke změklému lilku.
Brambory oloupeme a nakrájíme na klínky.
Brambory rozložíme na plech, osolíme a zalijeme olejem.
Dáme péct na 220 °C. Proběžně kontolujeme, abychom je nespálili, občas je prohrábneme obracečkou. Přesný čas závisí na velikosti brambor, takže vám ho bohužel neřeknu, počítejte ale s půl hodinou až hodinou.
Ingredients
Directions
Na hodinu necháme namočit čočku. Lilek nakrájíme na 1 - 2 cm velké kostky, posolíme a necháme vypotit.
Po hodině vyměníme u čočky vodu, osolíme, přidáme pepř a nové koření a dáme vařit. Lilek osušíme v čisté utěrce.
Cibule oloupeme a nakrájíme na klínky, česnek nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji cibuli a česnek osmažíme. Přidáme lilek, podlijeme vodou a necháme dusit asi 20 minut. Nakonec přimícháme sójovou omáčku.
Rajčata nakrájíme na měsíčky a hrušku na malé kostičky. Přidáme spolu s čočkou ke změklému lilku.
Brambory oloupeme a nakrájíme na klínky.
Brambory rozložíme na plech, osolíme a zalijeme olejem.
Dáme péct na 220 °C. Proběžně kontolujeme, abychom je nespálili, občas je prohrábneme obracečkou. Přesný čas závisí na velikosti brambor, takže vám ho bohužel neřeknu, počítejte ale s půl hodinou až hodinou.
Lilek mám moc ráda. I čočku. Ale s hruškou? No teda, taková kombinace. To musím zkusit 🙂
Heleď ta hrušku tam ani nebyla moc cítit. Možná kdyby byly dvě, tak by tam byly výraznější 🙂