Bramborová buchta (báč) bez vajec

Bramborová buchta (nebo chcete-li tak báč) je slaná buchta, která se peče na Plzeňsku a nikde jinde jsem se s tím zatím nesetkala. Respektive jsem se ještě nesetkala s nikým, kdo by nebyl z Plzeňska a věděl, o čem mluvím. 
 
V klasickém podání do bramborové buchty patří mléko, vejce uzené, ale to neznamená, že by veganská varianta nějak zaostávala. U rodičů se po ní zaprášilo stejně jako po té od maminky. A stejně jako u té od maminky jí zřejmě mělo být víc.
Bramborová buchta (báč) bez vajec
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 5 větších brambor
  2. 1/2l rostlinného mléka
  3. 1 a 1/2 kostky kvasnic
  4. 3 hrnky mouky
  5. 1/2 hrnku oleje
  6. 1 prášek do pečiva + 1/2 lžíce vody + 1/2 lžíce oleje
  7. sůl
  8. majoránka
  9. 5 stroužků česneku
  10. 100g tempehu
Postup
  1. Do části vlažného rostlinného mléka rozdrobíme kvasnice a uděláme kvásek.
  2. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo, zalijeme většinou mléka, přidáme sůl, asi půl balíčku majoránky, prolisovaný česnek, olej a mouku.
  3. Prášek do pečiva smícháme s vodou a olejem a necháme vyšumět, pak přidáme k těstu. Nastrouháme do těsta tempeh a přilijeme kvásek. Zamícháme, nalijeme do vymazaného pekáče a necháme hodinu kynout.
  4. Předehřejeme si troubu na 150°C. Pečeme hodinu.
http://veganfoodporn.faitova.cz/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *