Bramborová buchta (báč) bez vajec

Bramborová buchta (nebo chcete-li tak báč) je slaná buchta, která se peče na Plzeňsku a nikde jinde jsem se s tím zatím nesetkala. Respektive jsem se ještě nesetkala s nikým, kdo by nebyl z Plzeňska a věděl, o čem mluvím. 
 
V klasickém podání do bramborové buchty patří mléko, vejce uzené, ale to neznamená, že by veganská varianta nějak zaostávala. U rodičů se po ní zaprášilo stejně jako po té od maminky. A stejně jako u té od maminky jí zřejmě mělo být víc.
Bramborová buchta (báč) bez vajec
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 5 větších syrových brambor
  2. 1/2l rostlinného mléka
  3. 1 a 1/2 kostky kvasnic
  4. 3 hrnky polohrubé mouky
  5. 1/2 hrnku oleje
  6. 1 prášek do pečiva + 1/2 lžíce vody + 1/2 lžíce oleje
  7. sůl
  8. majoránka
  9. 5 stroužků česneku
  10. 100g tempehu
Postup
  1. Do části vlažného rostlinného mléka rozdrobíme kvasnice a uděláme kvásek.
  2. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo, zalijeme většinou mléka, přidáme sůl, asi půl balíčku majoránky, prolisovaný česnek, olej a mouku.
  3. Prášek do pečiva smícháme s vodou a olejem a necháme vyšumět, pak přidáme k těstu. Nastrouháme do těsta tempeh a přilijeme kvásek. Zamícháme, nalijeme do vymazaného pekáče a necháme hodinu kynout.
  4. Předehřejeme si troubu na 150°C. Pečeme hodinu.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
    1. Děkuji, Vlasto, za připomínku. Brambory mají být syrové. Opravím to, aby to dál nikoho nemátlo. Nějak mě nenapadlo to uvést, protože většinou píšu, že se brambory mají dát vařit, pokud je to vyžadováno. Tak jsem brala automaticky, že tady je nevaříme 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *