Arašídové fairy cakes

Fairy cakes jsou totéž co cupcakes, ale výraz cupcakes teď používá tolik lidí a já tak nerada zapadám mezi většinu… a navíc výraz cupcakes se používá v Americe, zatímco fairy cakes je z Británie. A já mám radši Brity než Američany.
Slíbili jsme, že něco napečeme na letošní Veggie Parade a protože to nechci testovat přímo na místě rovnou na vás, zkouším to nanečisto doma (a doufám, že své spolubydlící časem neznechutím, že se u nás teď bude neustále vyskytovat něco sladkého).
Arašídové fairy cakes
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 1/3 hrnku alsanu
  2. 1/3 hrnku arašídového másla (crunchy – s kousky arašídů)
  3. 3/4 hrnku cukru (myslím, že když dáte o něco méně, nic se nestane)
  4. 1 a 1/4 hrnku celozrnné mouky
  5. 3/4 hrnku rostlinného mléka
  6. 1 lžička jedlé sody
  7. 1 lžička prášku do pečiva
  8. 1 lžička skořice
  9. 1 lžička vanilkového extraktu
  10. 1/4 hrnku arašídového másla (smooth – bez kousků arašídů)
  11. 1/2 hrnku moučkového cukru
  12. 5 lžíc rostlinného mléka
Postup
  1. Všechny ingredience smícháme v těsto a za 3/4 naplníme silikonové formičky (pokud je používáte poprvé, vymažte je olejem, při dalším pečení už to dělat nemusíte). Dáme péct na 180°C na 15-20 minut (a raději hlídáme, abychom je zbytečně nespálili).
  2. V míse smícháme ingredience na polevu, naplníme jimi zdobičku a ozdobíme pomocí ní vychladlé muffiny. Nebo můžeme muffiny jen potřít a přidat marcipánové ozdůbky.
http://veganfoodporn.faitova.cz/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *